c u r s u s s e n   a m a t e u r   k u n s t e n a a r s   emmen (AKE)

VANWEGE DE CORONACRISIS GEEF IK MOMENTEEL GEEN LES. 

 Olie/acrylverf schilderen - CV1

 

Leer schilderen met olieverf, water vermengbare Cobra olieverf of acrylverf. Van kleuren mengen op het palet tot volledige schildering op doek. Hoe bouw je een schilderij op in lagen en hoe schilder je alla prima? Waarom ‘werkt’ een schilderij wel en waarom niet? Door middel van creatieve projecten kom je in aanraking met veel belangrijke technische kennis. Je leert o.a. compositie, kleuren mengen & paletopbouw, lagen-techniek, stofuitdrukking, abstractie enz.  Dit is een intensieve maar ook leuke cursus met leerzame projecten en stimuleert de creatieve ontplooiing. Naast standaard projecten komen ook ‘vrije projecten' aan bod, waar de cursist zelf het onderwerp, techniek en formaat bepaald. 

 

Door voldoende persoonlijke aandacht en individuele begeleiding, kunnen beginnende én gevorderde cursisten hier terecht. Beginners leren stapsgewijs een schilderij opbouwen en de meer gevorderde cursist werkt aan geavanceerde projecten of kan zelfstandig werken onder begeleiding van de docent. Aan de hand van cursistenwerk, dialoog en voorbeelden uit de kunstgeschiedenis en hedendaagse kunst, wordt kennis en verdieping gezocht. De lessen worden gegeven in een ruim goed en verlicht atelier van de AKE . Schilderesezels zijn aanwezig. 

  

 

Startdatum CV1:  dinsdagochtend 24 september 2019

Tijd: 10.00 - 12.30 uur

Doelgroep: volwassenen (CV1)

Aantal lessen: 24 

Waar: AKE, Heidelaan 16, Emmen

Aantal deelnemers: maximaal 10

Lesgeld: 330,- euro exclusief materialen

Inschrijven: secretaris@ake-emmen.nl - Janny Doek-Koetsier - tel: 0591-631835. 

Website: www.ake-emmen.nl - download inschrijfformulier vanaf AKE website

 

Materialenlijst wordt verstrekt ruim voor aanvang van de cursussen.

De cursus gaat verder in januari 2020.


Tekenen & schilderen - CV2

 

Tijdens deze cursus is het mogelijk te leren schilderen met olieverf, acrylverf, aquarel of gemengde technieken vanuit het tekenen.  Een goeie tekening is de fundatie van het schilderij en de kennis hierbij opgedaan leer je uit te werken in de schildertechniek naar keuze. De cursus bestaat uit projecten waar de cursist de creativiteit ontplooid terwijl waardevolle lessen in bijvoorbeeld compositie, toonwaarden, kleuren mengen, (atmosferisch) perspectief, stofuitdrukking etc. geleerd worden. Daarnaast komen ook zgn. ‘vrije’ projecten aan bod, waar de cursist zélf het onderwerp bepaalt. De cursist kan er ook voor kiezen zich volledig toe te leggen op de tekenkunst, wel of niet met verschillende materialen zoals bijvoorbeeld: grafietpotloden, kleurpotloden, houtskool, pastel, contékrijt, inkten, markers, of combinaties hiervan. De gevorderde cursist kan tijdens deze cursus zelfstandig werken onder begeleiding van de docent. 

 

Startdatum CV2:  woensdagmiddag 25 september 2019

Tijd: 13.00 - 15.30 uur

Doelgroep: volwassenen

Aantal lessen: 24 

Waar: AKE, Heidelaan 16, Emmen

Aantal deelnemers: maximaal 10

Lesgeld: 330- euro exclusief materialen 

Inschrijven: secretaris@ake-emmen.nl - Janny Doek-Koetsier - tel: 0591-631835 

Website: www.ake-emmen.nl - download inschrijfformulier vanaf AKE website

 

Materialenlijst wordt verstrekt ruim voor aanvang van de cursussen.

De cursus wordt vervolgd in januari 2019.